somebody
Свой человек

СПАСИБО
-вы поблагодарили: 13
-вас поблагодарили: 16
...і квіти прагнуть сонця
|
 |
� : Октябрь 25, 2009, 02:05:57 � |
|
Як я розумію, більшість користувачів - українці.  Цікаво, чи спілкуєтесь Ви українською мовою у житті? Чи слухаєте українську музику? Яке Ваше ставлення до рідної мови?... 
|
|
|
|
|
|
Ідея. Вона наче настирлива муха...жужить у голові і не дає спокою. Діями керує смак перемоги...залишилось пролистати кулінарну книгу... 
|
|
|
Тиана
Высший разум

СПАСИБО
-вы поблагодарили: 821
-вас поблагодарили: 1784
|
 |
� Ответ #1 : Октябрь 25, 2009, 12:15:34 � |
|
Звичайно спілкуюся, як же можна без рідної мови?  буває навіть при спілкуванні на рос мові, я використовую деякі слова з укр мови, вони, на мою думку, більш повно розкривають саме слово. Наприклад, мені дуже подобається слово "натхнення", його з великим задоволенням використовую  слухаю музику, але останнім часом менше, ніж колись.
|
|
|
|
somebody
Свой человек

СПАСИБО
|
 |
� Ответ #2 : Октябрь 25, 2009, 19:45:24 � |
|
Коли чую на вулиці літературну українську мову - серце радіє!  та, на жаль, це буває рідко. Хоча й живу у Центральній Україні, де переважає українська мова, але суржик у нашій вимові зустрічається дуууууже часто. Намагаюсь спілкуватись виключно українською. Те, що наша мова надзвичайно милозвучна доведено вже давно.  Красу і багатство української мови навіть у найближчих до неї мовах не знайти. 
|
|
|
|
|
|
Ідея. Вона наче настирлива муха...жужить у голові і не дає спокою. Діями керує смак перемоги...залишилось пролистати кулінарну книгу... 
|
|
|
Smith
Из мудрейших мудрейший

СПАСИБО
-вы поблагодарили: 286
-вас поблагодарили: 307
PeAcE
|
 |
� Ответ #3 : Октябрь 25, 2009, 19:57:17 � |
|
Звичайно спілкуюся, як же можна без рідної мови?  буває навіть при спілкуванні на рос мові, я використовую деякі слова з укр мови, вони, на мою думку, більш повно розкривають саме слово. Наприклад, мені дуже подобається слово "натхнення", його з великим задоволенням використовую  слухаю музику, але останнім часом менше, ніж колись. угу... особливо такi великовагові, як, наприклад, словосполучення "стисни пельку", або "стули писок" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Тиана
Высший разум

СПАСИБО
|
 |
� Ответ #4 : Октябрь 25, 2009, 20:00:33 � |
|
найбыльш мене дратує, що вводять слова-уроди в нашу мову, по ншому я їх назвати не можу. я їду у метрі, у пальті  раніше це вважалося безграмотністю, а зараз це норма, хіба ЦЕ може бути мовою???!! це просто жах
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Тиана
Высший разум

СПАСИБО
|
 |
� Ответ #5 : Октябрь 25, 2009, 20:02:43 � |
|
угу... особливо такi великовагові, як, наприклад, словосполучення "стисни пельку", або "стули писок"  це Ваші улюбленні звертання? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Smith
Из мудрейших мудрейший

СПАСИБО
PeAcE
|
 |
� Ответ #6 : Октябрь 25, 2009, 20:04:53 � |
|
найбыльш мене дратує, що вводять слова-уроди в нашу мову, по ншому я їх назвати не можу. я їду у метрі, у пальті  раніше це вважалося безграмотністю, а зараз це норма, хіба ЦЕ може бути мовою???!! це просто жах не буду сперечатися... я ранiше бiльше розмовляв росiйскою мовою 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Smith
Из мудрейших мудрейший

СПАСИБО
PeAcE
|
 |
� Ответ #7 : Октябрь 25, 2009, 20:05:39 � |
|
угу... особливо такi великовагові, як, наприклад, словосполучення "стисни пельку", або "стули писок"  це Ваші улюбленні звертання?  я ж кажу: великовагові! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Тиана
Высший разум

СПАСИБО
|
 |
� Ответ #8 : Октябрь 25, 2009, 20:07:54 � |
|
не буду сперечатися... я ранiше бiльше розмовляв росiйскою мовою  а я і досі більше розмовляю на рос мові
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Илья
Высший разум

СПАСИБО
-вы поблагодарили: 520
-вас поблагодарили: 1030
Терпение, мой друг, терпение...
|
 |
� Ответ #9 : Октябрь 25, 2009, 21:22:14 � |
|
Хлопці, а який ви рахуєте мова благозвучніша: український або російський? За допомогою якої мови можна якнайповніше передати відчуття людини, його внутрішній світ? 
|
|
|
|
|
|
Рост воровства у нас неудержим, И мы кривою роста дорожим: Раз все воруют, значит, все при деле! На этом-то и держится режим!
|
|
|
Тиана
Высший разум

СПАСИБО
|
 |
� Ответ #10 : Октябрь 25, 2009, 21:30:16 � |
|
вибач, та я не буду змінювати свою стать, лише для того, щоб стати хлопцем  та я скажу, що українська мова милозвучніша, вона займає 2ге місце у світі за цим показником, після італійської.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Илья
Высший разум

СПАСИБО
|
 |
� Ответ #11 : Октябрь 25, 2009, 21:48:16 � |
|
а мені більше французький подобається 
|
|
|
|
|
|
Рост воровства у нас неудержим, И мы кривою роста дорожим: Раз все воруют, значит, все при деле! На этом-то и держится режим!
|
|
|
Тиана
Высший разум

СПАСИБО
|
 |
� Ответ #12 : Октябрь 25, 2009, 23:03:26 � |
|
то ти француз ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Илья
Высший разум

СПАСИБО
|
 |
� Ответ #13 : Октябрь 25, 2009, 23:16:24 � |
|
ні, не француз, звучання французької мови подобається, пісні на французькому 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
somebody
Свой человек

СПАСИБО
|
 |
� Ответ #14 : Октябрь 25, 2009, 23:43:46 � |
|
найбыльш мене дратує, що вводять слова-уроди в нашу мову, по ншому я їх назвати не можу. я їду у метрі, у пальті  раніше це вважалося безграмотністю, а зараз це норма, хіба ЦЕ може бути мовою???!! це просто жах погоджуюсь на 100%! І ми з цим спокійно живем.  Вражає, коли знаходиш граматичні помилки у пресі, чи у сучасній літературі (і таке буває), або коли слухаєш наше поважне панство  по телебаченні...Люди, які нормально два слова не можеть скласти...обличчя країни 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|